Skilluri și certificari, esentiale in industria IT? – EEU Software
Article Image

Skilluri și certificari, esentiale in industria IT?

Certificarile conteaza

Vrei o crestere salariala? Fii mai bun la ceea ce faci. Profesionistii din IT au castigat anul acesta in medie cu 5.000 de dolari mai mult in comparație cu anul 2018. Motivul principal? Performanta la locul de munca Dezvoltarea abilitatilor si transpunerea acestora in munca a dus la mariri salariale. Dezvoltarea profesionala face diferenta doresti sa iti maresti castigurile.

–  85% dintre profesionistii IT din lume au cel putin o certificare, iar peste jumatate dintre acestea au fost obtinute in ultimele 12 luni.

 – 66% intentioneaza sa obtina o noua certificare anul acesta. Profesionistii tehnici vad in continuare valoarea in certificari si le urmaresc in diverse categorii si tehnologii, potrivit ANIS.

Aproape 250 de profesionisti IT au explicat in sectiunea open-field a sondajului de ce au primit o crestere salariala, potrivit studiului ANIS „2019 IT Skills and Salary Report Salary and Certifications”.

Iata cateva dintre comentariile lor:

• „Voiam sa plec la o alta companie, dar am primit o alta oferta de la cea la care lucram”;

• „O noua certificare”;

• „Modificarea salariului pentru a fi in concordanta cu piata concurentiala”;

• „Absolvirea unui master”;

• „Compania mea a fost cumparata”;

• „Am trecut de la o pozitie permanenta la cea de consultat cu contract intr-o alta companie”;

• „Am cerut-o” etc.

In afara de directori, cele mai mari salarii la nivel global sunt in cloud computing (115.889 de dolari/an), arhitectura si design IT (98.580 de dolari/an), management de proiecte si programe (98.344 de dolari/an) si cibersecuritate (97.322 de dolari/an).

Elvetia domina in ceea ce priveste salariile europene, cu o medie de 136.301 dolari /an. Norvegia are cel de-al doilea salariu cel mai mare (97.525 dolari/an), urmata de Germania (95.456 dolari/an), Regatul Unit (88.575 dolari/an), Irlanda (86.663 dolari/an) si Franta (85.475 dolari/an). Romania are un salariu mediu de 34.006 de dolari/an.

Certificarea, unul dintre cele mai importante criterii pentru obtinerea unei mariri salariale

Media globala a specialistilor in IT care detin cel putin o certificare este de 85%.

96% din profesionistii din industria IT din regiunea Asia-Pacific detin cel putin o certificare, 93% din America Latina si 87% din EMEA. America de Nord (81%) este singura regiune sub media globala.

Din cei 85%, mai mult de jumatate au obtinut cea mai recenta certificare in ultimele 12 luni, in timp ce 66% deja se pregatesc pentru obtinerea alteia sau intentioneaza sa o faca la un moment dat in acest an. Certificarile necesita o investitie de timp si bani, dar o mare parte din profesionistii IT nu ezita sa le obtina deoarece inteleg cat de mult reprezinta si ce beneficii aduc.

Certificarile – un asset pentru angajat si angajator

Profesionistii din IT sustin ca o noua certificare vine la pachet cu o mai buna eficacitate si productivitate la locul de munca, nu doar cu un salariu mai mare.

– 52% sustin ca li se cere mai des o expertiza in cadrul companiei;

– 45% au implementat metode de lucru mai eficiente;

– 43% sunt mai rapizi la locul de munca;

– 23% sustin ca dezvoltarea produselor sau a serviciilor a fost mai rapida.

Mai exact, profesionistii certificati reusesc sa invete noicompetentele, sa raspunda cerintelor clientilor, fiind mai productivi, sa scada timpul de indeplinire a unei sarcini si sa finalizeze proiectele mai repede.

In ce domenii poti obtine certificari

Cele mai mari salarii sunt in domeniul cloud computing, AWS si Google Cloud, indiferent de regiune. Business architecture (ex. TOGAF) este, de asemenea, asociata cu salariile de top, ocupand primul loc in EMEA si regiunea Asia-Pacific, si locul doi la nivel mondial. Cele mai populare certificari sunt in domeniile cyberseurity, governance, compliance si policy.


  • 16/07/2020
Card Image
Companie de outsourcing vs. companie de produs – pentru cine lucram?
  16 July, 2020

In 2019, piata locala de IT a depasit pragul de 5 bilioane de EURO cifra de afaceri cumulate, adica de 5 ori valoarea pe…

Card Image
Criza COVID-19 si “WFH”
  16 July, 2020

Pandemia coronavirus ar putea aduce sfarsitul aglomeratiilor din trafic, eliminarea cozilor de la cantine si noi destinatii pentru cladirile de birouri. Toate astea devin…

Card Image
Firma romaneasca sau companie straina, care sunt tendintele in piata
  16 July, 2020

In piata de IT locala exista incontinuare, ca si in alte industrii, o tendinta de “demonizare” a capitalului romanesc, firmele straine din domeniu avand…

Card Image
Deducerea pentru programatori, un subiect sensibil in continuare
  16 July, 2020

Deducerea de impozite pentru programatori a ramas si in 2020 un subiect sensibil in Romania. Desi guvernul a spus de anul trecut ca vrea…

Card Image
Poate Romania sa devina cel mai puternic hub tehnologic al Europei?
  16 July, 2020

Piata de IT din România este intr-o continua dezvoltare si inovatie, chiar daca de-a lungul timpului sectorul privat a fost cel care a reprezentant…

Card Image
Skilluri și certificari, esentiale in industria IT?
  16 July, 2020

Vrei o crestere salariala? Fii mai bun la ceea ce faci. Profesionistii din IT au castigat anul acesta in medie cu 5.000 de dolari…